Extra nieuwsbrief  Maart 2024         Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

 
Onbezorgd genieten
 

Het vaarseizoen gaat weer beginnen en daar kijken we allemaal naar uit. Om ervoor te zorgen dat veiligheid op de werf gewaarborgd is én iedereen kan genieten van een onbezorgde tijd, sturen wij deze extra nieuwsbrief. We vertelden in de vorige nieuwsbrief al over het verzekeren van de boot. Omdat het zo belangrijk is, herhalen we dit nogmaals in deze nieuwsbrief. Daarnaast geven we tips om diefstal te voorkomen, maar ook om de boot in geval van diefstal snel terug te kunnen vinden. En tot slot benoemen we nog de regels die gelden op onze werf. Zo starten we allemaal goed voorbereid aan het nieuwe seizoen en werken we samen aan een veilige en prettige thuishaven!                          

 
Is uw boot goed verzekerd?  
 

Vaak komen mensen er bij schade pas achter waarvoor zij wel én niet verzekerd zijn. Hierdoor kunt u voor vervelende (financiële) verrassingen komen te staan. Daarom vertellen wij nogmaals waar u als booteigenaar op moet letten.

Als werf zijn wij aangesloten bij NJI (Nederlandse Jachtbouw Industrie). Volgens de voorwaarden van NJI bent u als booteigenaar verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Een WA-verzekering dekt alleen de schade die je veroorzaakt aan derden.

Als bedrijf zijn wij verzekerd voor schade aan de werf en schade aan boten die door toedoen van ons is ontstaan. Wij moeten hiervoor voldoen aan hele strikte brandveiligheidseisen. Voor schade van buitenaf, zoals brand, storm of diefstal, is uw boot bij ons niet verzekerd. Ook een WA-verzekering dekt deze schade niet. U moet hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Wij adviseren om dit bij uw verzekeringsmaatschappij na te vragen. Schade van buitenaf is altijd mogelijk en ons advies is dan ook om uw boot hiervoor goed te verzekeren.


Diefstalpreventie en -beperking  
 

Het is helaas een feit dat pleziervaartuigen en buitenboordmotoren vaak worden gestolen. Toch kunt u diverse preventieve maatregelen nemen om diefstal te voorkomen en te beperken. Zoals het gebruik van gecertificeerde sloten en installatie van een track & trace systeem.

Een goed gecertificeerd slot kan diefstal voorkomen. Mocht de boot toch worden gestolen, dan is deze met een track & trace systeem snel en eenvoudig te traceren.

Hoe het werkt

Het systeem geeft een signaal af vanaf de locatie waar de boot zich bevindt. Als de boot in beweging komt, ontvangt u een melding via de geïnstalleerde app op uw mobiel. 

Wij kunnen dit track & trace systeem voor u installeren op uw boot. De kosten hiervoor zijn €199,50. Wij geven u de gegevens van het systeem zodat u zelf de app op uw mobiel kunt installeren. Wilt u de app ook door ons laten installeren, dan is de totaalprijs €250,-. Dit is inclusief de aanschaf en de installatie van het systeem, de bedragen zijn inclusief BTW. Het systeem werkt zonder abonnement, dus u betaalt alleen eenmalig de aanschaf- en installatiekosten. Het track & trace systeem blijft uw eigendom en is onafhankelijk van onze werf werkzaam. Op deze website vindt u meer informatie over het systeem. Heeft u interesse in het installeren van het track & trace systeem of heeft u nog vragen? Stuurt u ons dan een e-mail. Wij nemen hierna contact met u op. Ook voor gecertificeerde sloten kunt u bij ons terecht.


Registreer uw boot en buitenboordmotor

Ook het registreren van uw vaartuig en/of buitenboordmotor helpt bij het sneller opsporen en terugvinden van gestolen eigendommen door de politie, omdat bij diefstal direct een gedetailleerde beschrijving beschikbaar is. Gratis registreren van uw pleziervaartuig of buitenboordmotor kan via deze website.


Een veilige thuishaven voor iedereen

Om ervoor te zorgen dat de werf voor iedereen een prettige thuishaven is, willen we iedereen die de werf bezoekt vragen zich strikt aan de regels te houden. Deze kunt u hier lezen. Heeft u familie, vrienden of kennissen die uw boot mogen gebruiken, dan verzoeken wij u om ook hen van de regels op de hoogte te brengen. Zo zorgen we samen voor een schone en veilige werf.


 
 

 

locatie
Kniplaan 12-14
2251 AK Voorschoten
> route en contact

mail >
website >


Bekijk hier de foto's van de botenstalling en de omgeving.


Onderhoud van uw boot nodig? Kijk hier voor de mogelijkheden > Ook mogelijk als u geen ligplaats bij ons huurt. 
  Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen >