Nieuwsbrief  Oktober 2020             Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

 
De zomer is nu echt voorbij

De omslag van prachtig zomerweer naar de herfst was snel gemaakt. Nog even nazomeren was er niet bij. En als je de boot dan inlevert voor de winterstalling, weet je zeker dat de zomer echt voorbij is. Dat blijft voor veel mensen toch een moeilijk moment.

Gelukkig hebben we fantastisch zomerweer gehad om de herfst en winter mee door te komen. De seizoenen waarin we kunnen genieten van lange avonden. Met een goed glas wijn bij de open haard of op de bank met een boek of film. En stiekem hopen we op een koude winter met ijs op de Vliet en koek en zopie langs de kant.
We wachten het maar rustig af. De boten zijn in ieder geval klaar voor de winter!

 
Maatregelen in verband met corona
 

Wat hebben we een gek seizoen achter de rug. Ons leven heeft de afgelopen maanden behoorlijk op zijn kop gestaan door het onzichtbare coronavirus. Voor veel van onze klanten is de boot een uitkomst geweest om even aan de hectiek te ontsnappen en rust en ontspanning te vinden. Dat hebben we gemerkt aan de vele tochten die zijn gemaakt en de vakanties die op de boot zijn doorgebracht.

Ook is duidelijk geworden dat de periode nog niet voorbij is. We moeten ons goed aan de maatregelen houden om de schade van het virus te beperken. Bij ons gelden daarom nog steeds dezelfde regels:

 • We heten u van harte welkom maar geven u geen hand
 • We houden 1,5 meter afstand aan, dit vragen wij u ook te doen bij ons en onze medewerkers
 • Hou rekening met elkaar. Heeft u verkoudheidsklachten, blijf dan thuis. 


Bij voorbaat onze dank voor de medewerking!


Beveilig uw boot met track-and-trace
 

In de vorige nieuwsbrief vertelden wij over de mogelijkheid om een track-and-trace-systeem in uw boot te laten installeren. Na diefstal is de boot met dit systeem snel en eenvoudig te traceren. Wij hebben veel vragen gekregen over de kosten, want dit bleek niet duidelijk te zijn. Daarom lichten we het nogmaals toe. 

Hoe het systeem werkt:

 • het systeem geeft een signaal af vanaf de locatie waar de boot zich bevindt
 • als de boot in beweging komt, ontvangt u een melding via de geïnstalleerde app op uw mobiel
 • het systeem werkt zonder abonnement, dus u betaalt alleen eenmalig de aanschaf- en installatiekosten
 • het track-and-trace systeem blijft uw eigendom en is onafhankelijk van onze werf werkzaam


Op deze website vindt u meer informatie over het systeem.

Wij kunnen dit track-and-trace systeem voor u aanschaffen en installeren op uw boot. Kosten hiervoor zijn €199,50. Wij geven u de gegevens van het systeem zodat u zelf de app op uw mobiel kunt installeren. Wilt u de app ook door ons laten installeren, dan is de totaalprijs €250,-. Dit is inclusief de aanschaf en de installatie van het systeem. De bedragen zijn inclusief BTW.

Heeft u interesse in het installeren van het track-and-trace systeem of heeft u nog vragen? Stuurt u ons dan een e-mail. Wij nemen hierna contact met u op.  


Alle daken zijn vervangen!

Het zit er op. In september is het laatste asbesthoudende dak vervangen. We zijn best trots om te kunnen zeggen dat onze werf nu asbestvrij is. We willen al onze klanten bedanken voor hun geduld en begrip. We zijn ons er zeker van bewust dat de verbouwing niet voor iedereen goed uitkwam. Maar het was voor een goed doel: een veilige en gezonde werf. En vindt u het er ook niet prachtig uitzien?


Bewuste keuzes voor onze werf

We hebben de ambitie om onze werf stapje voor stapje te verduurzamen en we maken hiervoor dan ook bewuste keuzes.
Het kost soms meer tijd of geld, maar we investeren graag in een gezonde leefomgeving voor iedereen. Voor nu, maar ook voor de toekomst.

Dit is wat wij o.a. doen:

 • Al het plastic dat op de werf wordt gebruikt is gerecycled plastic. Na gebruik wordt het opnieuw gerecycled.
 • We gebruiken milieuvriendelijke antivries.
 • We scheiden het afval en chemisch afval wordt opgehaald.
 • 80% van de verlichting op de werf is ledverlichting.
 • Onder de afspuitkraan zit een milieuput waarin het afvalwater wordt gezuiverd. De vuile en schadelijke stoffen blijven achter in filters en reservoirs en het gezuiverde water gaat terug naar de Vliet.
 • We spuiten de boten af met Vlietwater. Ook dit water wordt weer afgevoerd via de milieuput.


Heeft u voor ons tips of ziet u zaken die beter kunnen, dan horen wij het graag!


Ophalen van de boot in het voorjaar

Het invullen van het onderhoudsformulier is inmiddels voor veel klanten een vast ritueel. Voor ons is dit heel prettig, omdat we duidelijkheid hebben over uw wensen voor het onderhoud.

Op het formulier heeft u ook aangegeven wanneer u de boot in het voorjaar in het water wilt hebben. Een week voordat de boot het water ingaat, bellen wij u voor het maken van een afspraak. Ligt de boot bij ons in de haven, dan bellen wij om te laten weten dat de boot op haar plaats ligt. Wij hebben hiervoor wel de sleutels van de boot nodig. Vergeet u dus niet om de sleutels aan ons af te geven.


Extra beveiliging op de werf

De afgelopen maanden hebben we aanvullende maatregelen getroffen voor de beveiliging van onze werf. Er is o.a. extra verlichting en extra detectieapparatuur geplaatst.
Aankomende winter worden alle schroeven op de steigers voorzien van Lockmoeren. Hierdoor kunnen de schroeven niet meer los worden geschroefd.

Naast deze maatregelen willen we iedereen vragen oplettend te zijn. Ziet of hoort u iets opmerkelijks, laat het ons dan weten.
Zo werken we samen aan een veilige haven.


 
 


locatie
Kniplaan 12-14
2251 AK Voorschoten
> route en contact

mail >
website >


Bekijk hier de foto's van de botenstalling en de omgeving.


Onderhoud van uw boot nodig? Kijk hier voor de mogelijkheden > Ook mogelijk als u geen ligplaats bij ons huurt. 
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen >