Nieuwsbrief  Juni 2021                   Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

 
Laat de zomer maar komen!

De zomer heeft nu echt zijn intrede gedaan: vorige week hebben we kunnen genieten van mediterrane temperaturen. Daarnaast zien we ook dalende cijfers voor wat betreft de corona-besmettingen.
Dat samen biedt weer meer mogelijkheden én vrijheid.
Laat de zomer dus maar komen!

 
Verhuisd of nieuw e-mailadres? Geef het door!
 

Gaat u verhuizen of wijzigt uw e-mailadres, vergeet dan niet om dit aan ons door te geven. Dit kan gewoon per e-mail: info@WHBS.nl. Zo weten wij zeker dat onze post op het juiste adres wordt bezorgd en dat u informatie over de werf digitaal van ons ontvangt.


Nieuwe toiletruimte en werkplaats
 

Nu alle asbestdaken zijn vervangen, zijn we met de volgende klus gestart: het aanleggen van een nieuwe toiletruimte. Tijdens de bouw kunt u hier mogelijk hinder van ondervinden. Wij doen onze uiterste best om dit tot het minimum te beperken.

De nieuwe toiletruimte zal straks voor booteigenaren en bezoekers via de buitenzijde van de loods bereikbaar zijn.
Beide binnenloodsen worden privé-terrein voor de klanten die daar een boot hebben gestald.

Daarnaast wordt er een nieuwe werkplaats gemaakt en wordt de witte schuifdeur die uitkomt op de parkeerplaats vervangen door een roldeur. Zo willen we de werf steeds meer optimaliseren om te voldoen aan de groeiende behoefte van onze klanten.


Opzeggen van ligplaats

Heeft u uw boot verkocht of bent u van plan uw boot aankomende winter ergens anders te stallen? Wij horen dit graag vóór 15 augustus 2021. Wij kunnen dan de mensen die op de wachtlijst staan op tijd een bericht sturen.


Afvalscheiding op de werf

Wij zien een behoorlijke groei van de hoeveelheid afval die achterblijft op de werf na een dagje varen. Het is natuurlijk heel goed dat we er samen voor zorgen dat er geen zwerfafval in het water terechtkomt. Wel willen wij vragen om het restafval van het glas te scheiden, zodat wij ons afval goed kunnen aanbieden bij het afvalverwerkingsbedrijf. Het restafval mag in de grijze container, het glas in de gele container. Bedankt alvast voor de moeite!Na 22.00 uur in de haven? Laat het ons weten!

Onze haven is voorzien van een detectiesysteem. Wij zetten het systeem na 22.00 uur aan, nadat wij een laatste inspectieronde hebben gelopen over de werf. Komt iemand na dit tijdstip de haven invaren of het terrein oplopen, dan gaat het alarm af. Hiermee willen wij de veiligheid van uw boot waarborgen en diefstal en/of schade voorkomen.

Na 22.00 uur binnenvaren is geen probleem, maar wij horen dit graag van tevoren om een onnodige alarmmelding te voorkomen. Geef via een app of telefoontje naar 06 305 869 18 (telefoonnummer van Aart) door hoe laat u in de haven aankomt of hoeveel nachten u wegblijft. Wij vragen u wel om bij binnenkomst na 22.00 uur het terrein zo spoedig mogelijk te verlaten. Wij zetten dan het alarm weer op tijd aan om de veiligheid van de werf te garanderen. Wilt u graag een persoonlijke toelichting over dit item in de nieuwsbrief, dan horen wij het graag.


 
 

 
Belangrijk voor alle bezoekers van de werf

Het zomerseizoen is weer van start gegaan. Om het verblijf voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, delen we hierbij nogmaals de regels die gelden op onze werf en in de haven.

Toegang werf na sluitingstijd

Als de werf gesloten is, is het hek dicht en hebben alleen mensen met een beveiligings-tag toegang tot de werf. Wij willen benadrukken dat het niet is toegestaan om het hek te openen voor mensen die na sluitingstijd voor het hek staan. Naast het hek staat een bord met ons telefoonnummer dat zij kunnen bellen. Wij bepalen dan of zij toegang tot de werf krijgen.

Wij willen ook benadrukken dat door het toch toelaten van voor ons niet bekende mensen, u verantwoordelijk kunt worden gesteld voor de handelingen die zij op de werf verrichten. Dit willen wij uiteraard voorkomen. Vandaar ons uitdrukkelijke verzoek het hek niet te openen.

Corona-maatregelen

De corona-maatregelen worden steeds meer versoepeld en dat is natuurlijk heel fijn. Wel willen we iedereen vragen zich te houden aan de corona-maatregelen die op dat moment gelden.

Fijn als we zo samen aan een gezellige en veilige thuishaven kunnen blijven werken!


Onderhoud buitenboordmotor in de winter

Onze ervaring is dat buitenboordmotoren na de winterstalling vaak haperen of het niet goed doen. Dit komt meestal omdat de benzinetank in de boot achterblijft en dan zes maanden of langer stilligt. In het voorjaar is de tank hierdoor vervuild, wat storingen veroorzaakt. Ons advies: neem de benzinetank mee naar huis in de winter. Stop de benzine uit de tank in uw auto en vul de tank in het voorjaar met nieuwe benzine voor een frisse start. Daarnaast adviseren wij voor alle boten met een 4-takt motor E5 (EURO 98) te tanken in plaats van EURO 95.


 locatie
Kniplaan 12-14
2251 AK Voorschoten
> route en contact

mail >
website >


Bekijk hier de foto's van de botenstalling en de omgeving.


Onderhoud van uw boot nodig? Kijk hier voor de mogelijkheden > Ook mogelijk als u geen ligplaats bij ons huurt. 
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen >