Nieuwsbrief  Maart 2022                Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.

 
Volop voorjaar!
 

Het was voor ons een drukke periode: steeds meer klanten vinden het prettig om alle werkzaamheden onder één dak uit te laten voeren, wat zorgt voor een volle agenda tijdens de wintermaanden. Dat vinden wij uiteraard heel fijn! We ronden nu de laatste klussen af en dan kan het vaarseizoen beginnen! En daar is het weer inmiddels ook naar: afgelopen week is het voorjaar echt begonnen!

 
Boten uit de winterstalling  
 

De logistieke uitdaging om alle boten op tijd in het water en uit de loods te krijgen is weer begonnen! De week voordat uw boot te water gaat, nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak te maken. Wij willen met klem verzoeken om de afgesproken dag en tijd aan te houden, aangezien de boot dan ook echt klaarligt in het water.

Ook voor de grote boten in de waterloods nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. De boten moeten uiterlijk 14 april a.s. uit de loods zijn om plaats te maken voor de zomerstalling.

In verband met werkzaamheden aan de waterkanten in de gemeente Voorschoten hebben wij diverse verzoeken gekregen om de boot op een andere datum op te halen dan afgesproken. Wij doen ons best om hier invulling aan te geven en wij laten u het persoonlijk weten als het mogelijk is.


Is uw boot goed verzekerd?  
 

Na de brand bij Jachtwerf De Haas in Den Haag hebben wij veel vragen gekregen over het verzekeren van de boot en waar je als eigenaar zelf aansprakelijk voor bent. Wij lichten dit graag toe.

Volgens de voorwaarden van NJI (Nederlandse Jachtbouw Industrie), waar wij bij aangesloten zijn, bent u verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Afhankelijk van de verzekering en de opties die u kiest, is uw boot ook verzekerd tegen bijvoorbeeld brand- of stormschade. Wij adviseren om dit bij uw verzekeringsmaatschappij na te vragen. Wij zijn als bedrijf verzekerd voor schade aan de werf en schade aan boten die door toedoen van ons is ontstaan. Maar voor schade van buitenaf, zoals brand of storm, is uw boot niet bij ons verzekerd.

Uiteraard dragen wij zorg voor een veilige werf en voor de verzekering moeten wij aan hele strikte brandveiligheidseisen voldoen. Maar schade van buitenaf is altijd mogelijk, dus ons advies is om uw boot goed te verzekeren.

Het is vreselijk wat er bij Jachtwerf De Haas is gebeurd en helaas is niet alles op te lossen met een verzekering. Maar het kan wel veel extra leed voorkomen. Goed dus dat u hier vragen over stelt. Als er nog onduidelijkheid is over het verzekeren van uw boot, dan kunt u ons altijd een bericht sturen: info@whbs.nl.


Beveilig uw boot met track-and-trace  

In een eerdere nieuwsbrief vertelden wij over de mogelijkheid om een track-and-trace-systeem in uw boot te laten installeren zodat de boot na diefstal snel en eenvoudig te traceren is. We willen dit nogmaals onder de aandacht brengen nu het vaarseizoen weer begint.

Hoe het werkt

Het systeem geeft een signaal af vanaf de locatie waar de boot zich bevindt. Als de boot in beweging komt, ontvangt u een melding via de geïnstalleerde app op uw mobiel. Het systeem werkt zonder abonnement, dus u betaalt alleen eenmalig de aanschaf- en installatiekosten. Het track-and-trace systeem blijft uw eigendom en is onafhankelijk van onze werf werkzaam.

Op deze website vindt u meer informatie over het systeem.

Wij kunnen dit track-and-trace systeem voor u aanschaffen en installeren op uw boot. Kosten hiervoor zijn €199,50. Wij geven u de gegevens van het systeem zodat u zelf de app op uw mobiel kunt installeren. Wilt u de app ook door ons laten installeren, dan is de totaalprijs €250,-. Dit is inclusief de aanschaf en de installatie van het systeem. De bedragen zijn inclusief BTW. Heeft u interesse in het installeren van het track-and-trace systeem of heeft u nog vragen? Stuurt u ons dan een e-mail. Wij nemen hierna contact met u op.  


Vernieuwd kantoor en nieuwe toiletten!  

Ons vernieuwde kantoor en de nieuwe toiletten zijn klaar en we zijn er erg blij mee! De nieuwe toiletten zijn vanaf de parkeerplaats bereikbaar en deze zijn te openen met de tag die u al in uw bezit heeft. Omdat het toilet in de waterloods nu niet langer gebruikt hoeft te worden, zal de waterloods vanaf 21 maart a.s. buiten werktijden alleen nog toegankelijk zijn voor mensen die een boot in de waterloods hebben liggen

.


Genieten van de Hollandse Plassen  
Bij deze nieuwsbrief treft u als bijlage een artikel aan over de Hollandse Plassen om alvast te genieten voordat het vaarseizoen begint.

Zomerborrel

 

 

We hebben besloten om de voorjaarsborrel naar de zomer te verplaatsen, dus wordt het een zomerborrel. We houden u op de hoogte van de datum!


   
 
 

 

locatie
Kniplaan 12-14
2251 AK Voorschoten
> route en contact

mail >
website >


Bekijk hier de foto's van de botenstalling en de omgeving.


Onderhoud van uw boot nodig? Kijk hier voor de mogelijkheden > Ook mogelijk als u geen ligplaats bij ons huurt. 
  Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen >